VESTERHAV OG SANDSTRAND

Strande i Varde Kommune

Med 52 kilometer sandstrande tilbyder Varde Kommune mange gode muligheder for dig, der gerne vil bade, gå ture eller sole dig ved det skønne Vesterhav.

DSCF2703

Vesterhavet er et attraktivt sted, og her i kommune har vi hyggelige kystbyer og flotte strande lige i baghaven. Alle strande nævnt her med undtagelse af Grærup Strand og Skallingen er mærket som Badepunkter. Det betyder, at badevandet er rent, og at der er høj badesikkerhed.

Du kan læse om de forskellige strande herunder.

Nymindegab Strand

Ved Nymindegab Strand kan du opleve et naturskønt område med Nymindestrømmen og Nyminde Plantage på den ene side af klitterne og Vesterhavet på den anden side.

Stranden ved Nymindegab er bred med masser af plads til alle besøgende. Du kan også vælge at følge vejen langs klitterne og Nymindestrømmen og parkere ved Gammelgab Strand. Denne køretur fra Nymindegab Strand mod Gammelgab Strand og rundt kalder de lokale for en ”tur rundt om Æ’ Gammel Gaf”.

Houstrup Strand

Houstrup Strand er en kombineret strand, hvor du har mulighed for at sole dig uden badetøj på og nøgenbade på et stykke af stranden cirka 500 meter mod syd.

Stranden ligger tæt på sommerhusområdet i Houstrup, og selve turen ud til stranden byder på flot og ugeneret natur.

Houstrup -DSCF1864
HOUSTRUP STRAND

Blåvand Strand ved Blåvandshuk Fyr

I Blåvand kan du tage til stranden ved Blåvandshuk Fyr, der er beliggende i et stort ferieområde tæt på Blåvand by.

Blåvandshuk er kendt som Danmarks vestligste punkt og som et godt sted at finde rav. Du kan tage op i Blåvandshuk Fyr, der står på Horns Bjerg 18 meter over havets overflade, hvor du kan spejde ud over landskabet og Vesterhavet.

Blåvandshuk Strand adskiller sig fra mange af de andre strande på vestkysten, da der er lavvandet langt ude i havet.

Hvidbjerg Strand

Du kan både besøge Hvidbjerg Strand ved Hvidbjerg Camping og ved Grønningen.

På Hvidbjerg Strand kan du opleve de fire muldyrbunkere, der blev opført i anledningen af 50 året for Danmarks befrielse den 5. maj 1945. Du kan nemt komme til stranden via gangstier, hvor der også er en handicaprampe. På stranden finder du en badebro, og der er livreddere på stranden i sommerperioden i cirka syv uger.

Hvis du er til windsurfing eller kitesurfing er det tilladt syd for Hvidbjerg Strand ned til Høje Knolde Strand på Skallingen. Er du til mere rolige omgivelser, kan du tage til stranden ved Grønningen, hvor der som regel er færre besøgende.

Henne Mølle Å Strand

Syd for Henne Strand i rolige, naturskønne omgivelser finder du Henne Mølle Å Strand. Området er kendetegnet ved åen med vand fra Filsø, som du kan følge hele vejen ud til stranden.

Du kan parkere ved Henne Mølle Å Badehotel, der er opført af arkitekten Poul Henningsen (PH) i 1936.

Stranden er et Badepunkt, men du skal være opmærksom på, at der er badeforbud i et afmærket område syd for Henne Mølle Å.

Henne Mølle Å -DSCF9205
HENNE MØLLE Å STRAND

Vejers Strand

Vejers Strand er kendetegnet ved, at du kan parkere bilen på den ene side af stranden. Stranden er tæt på Vejers by, hvor det summer af liv i sommertiden, da badebyen er en populær feriedestination. Der er livreddere på stranden i sommerperioden i cirka syv uger.

Grærup Strand

Grærup Strand ligger mellem Vejers Strand og Henne Strand. Stranden er kendetegnet ved, at den grænser op til Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn, der er et 6.500 hektar stort militært øvelsesområde. Stranden er også kendt for at være børnevenlig, da vandstanden er lav.

Henne Strand

Henne Strand er en populær strand både blandt lokale og turister beliggende i et sommerhusområde. Stranden ligger meget tæt på byen med samme navn, hvor du både kan shoppe, tage på café og restaurant eller finde overnatningsmuligheder.

Du kan nemt komme til stranden fra parkeringspladsen, da du ikke skal bestige nogle store klitter for at komme ned på stranden. Der er livreddere på stranden i sommerperioden, der varer cirka syv uger.

Henne Strand – DSCF7939
HENNE STRAND

Skallingen

Hvis du vil opleve uberørt og fredet natur, skal du tage til Skallingen, der er en halvø i det nordlige Vadehav.

Ved Skallingen kan du opleve sæler og adskillige fuglearter, og langs kystlinjen kan du gå på ravjagt.

Du skal dog være opmærksom på, at hunde ikke er tilladt på Skallingen for at beskytte det rige fugleliv.

Børsmose Strand

Ved Børsmose Strand kan du køre bilen helt ned til den nordlige del af stranden, hvor det er tilladt at parkere, så det er nemt for alle at tage til stranden og nyde vandet. Stranden ligger ved et ferieområde med sommerhuse og campingplads.

Hvis du gerne vil bade og sole uden badetøj på, så kan du også det cirka to kilometer nord på, hvor stranden starter ved Børsmose Camping.

Børsmose – DSCF1755
BØRSMOSE STRAND