Gå på opdagelse i kulturen

I Varde Kommune finder du kulturelle oplevelser til alle aldre. Uanset om du er til kunst, teater eller musik, har vi noget for dig.

7-KANTEN

Seværdigheder til din udflugt

Midt i den skønne natur finder du flere unikke seværdigheder og museer, der bestemt er en lørdagsudflugt værdig. Her er oplevelser for alle.

Knæk og bræk i Varde Kommune

Skuespil, drama, musik, sang, kostumer og smukke kulisser. Teaterlivet lever i bedste velgående i de dygtige teaterforeninger, du finder rundt omkring i Varde Kommune. Her kan vi stolt brøste os af at huse Danmarks største amatørteaterforening.

Store musikalske oplevelser på Vestkysten

Du behøver ikke tage langt væk for at finde fede musikfestivaler. I Varde Kommune finder du hele fire af slagsen: Én i Varde, én i Nordenskov, én i Oksbøl og én i Næsbjerg.

Udover festivalerne kan du opleve musikalske lækkerier på Smedeværkstedet og Pylofonen. Her finder du gennem hele året en god blanding af musikoplevelser, foredrag og stand-up.

En smagsoplevelse udover det sædvanlige

Vestjylland og Varde Kommune er meget mere end brun sovs med kartofler.

Med lækre lokale råvarer står de gode smagsoplevelser nemlig i kø hos cafeerne, restauranterne og landevejsboderne rundt om i kommunen.

Og er du til gourmet og gastronomiske oplevelser udover det sædvanlige, så finder du det også her. Henne Kirkeby Kro har to Michelin-stjerner og det grønne kløver for bæredygtighed og er en oplevelse for alle sanser og smagsløg.

hennekirkebykro_16 (2) (1)
Henne Kirkeby Kro
KERAMISKE RELIEFFER | ØLGOD _IMG3531
MÅGEN KATRINE | HENNE STRAND DSCF3229
KUNSTHAVEN | VARDE DSCF8076

Kunst og skulpturer du kan udforske

Det er ikke kun i storbyerne, at du kan opleve tankevækkende kunst og interessante skulpturer fra anerkendte kunstnere. I Varde Kommune er der flere byer, der byder på skulpturer og værker, der er et besøg værd.

Kulturoplevelser til enhver

Flugt

Tirpitz

Nymindegab Museum

Tambours Have

Open Air Varde

Varde Miniby

Varde Sommerspil

Museum Frello

Owen Luft Kånsert

Skonager Festivalen