KUNST OG KULTUR

Gå på opdagelse i kunstens verden

Hvis du er kunstinteresseret eller bare gerne vil på skulpturvandring, så er Varde Kommune et godt sted at tage hen.

DSCF8093

I Skulpturguiden får du et overblik over alle de skulpturer, du kan udforske i kommunen. Herunder giver vi ti bud på nogle af de skulpturer og værker, du kan besøge.

 

Kunsthaven i VARDE GARTEN

Fiskergade 3A, 6800 Varde

Kunsthaven i VARDE GARTEN er et charmerende sted, hvor du rundt om den store gamle blodbøg kan udforske skulpturer og relieffer i forskellige størrelser og materialer. Alle værker er skabt af anerkendte kunstnere fra ind- og udland og skænket af Poul Erik Bech Fonden. I haven vil der løbende være udskiftning og komme nye værker til.

Klogetrappen af Helle Nørby

Lærkevej 12, 6862 Tistrup

Rundt i Tistrup finder du over ti værker i bybilledet. Et af de større er Klogetrappen af Helle Nørby fra 2015, som du kan finde ved Tistrup Skole. Klogetrappen er lavet i samarbejde mellem kunstneren og de børn, der dengang gik i indskolingen, som har været med til at lave skitser til trappen.

I Tistrup kan du også besøge JANUS Vestjyllands Kunstmuseum og opleve fantasifulde kunstværker og udstillinger.

Badende kvinde af Bente Polano

Smedegade 35, 6800 Varde

Rundt i Varde og byens gamle, smukke gader finder du over 40 skulpturer i bybilledet. Et af disse er værket Badende kvinde af kunstneren Bente Polano. Værket har et skinnende look og er lavet af poleret rustfrit stål og granit. Hvis du vil besøge flere imponerende skulpturer i Varde, kan du finde inspiration i skulpturguiden.

DSCF8076
KUNSTHAVEN VARDE GARTEN

Svævende Klippe

Næsbjerghus, Krovej 7, 6800 Varde

Ved Næsbjerghus tæt på Næsbjerg står det store værk af cortenstål, Svævende klippe, af Harvey Martin fra 2020. Skulpturen er over fem meter lang, lidt over to meter bred og cirka 1,5 meter høj. Tidligere har den stået foran Hellig Kors Kirken i København

Muldyr af Bill Woodrow

Blåvand Sydstrand (Lille Strandvej), 6857 Blåvand

På stranden i Blåvand kan du opleve kunstværket Muldyr af Bill Woodrow. Værket er en fredsskulptur, der blev lavet i 1995 i anledningen af 50 året for Danmarks befrielse. Kunstneren har inddraget de tyske bunkere i sit værk og tilføjet hoved og hale på dem, så de i profil ligner muldyr.

Keramiske relieffer af Kirsten Ernst

Nørregade 7, 6870 Ølgod

Ølgod er en by med over 30 forskellige skulpturer. Hvert andet år kan du i Ølgod opleve en tilbagevendende skulpturudstilling lavet i samarbejde med Dansk Billedhuggersamfund. Et af de værker, du finder i bybilledet i Ølgod, er Kirsten Ernsts keramik og værk kaldet de Keramiske relieffer.

_IMG3531
KERAMISKE RELIEFFER

Okserne af Marianne Seidenfaden

Ved Strandvejen 23, 6840 Oksbøl

Hvis du nogensinde har kørt på Blåvandvej ved Oksbøl, så har du formentligt set de tre store okser af Marianne Seidenfaden. Værket er lavet i jern, og derfor er okserne i dag rødlige grundet vind og vejr. Okserne er hver tre meter høje.

Mågen Katrine af Erik Heide

Strandvejen 486, 6854 Henne

Hvis du besøger stranden i Henne, møder du den fem meter høje skulptur Mågen Katrine af Erik Heide. Skulpturen er lavet af metal og granit og forestiller en stor måge med udslåede vinger. Mågen er opkaldt efter restauratør og initiativtager Hans Beck Thomsens mor, der tidligere har drevet Henne Kirkeby Kro.

Bogbus af Seppo Mattinen

Langgade 64, 6800 Kvong

I Kvong ved Kvong Medborgerhus kan du opleve et stort og farverigt kunstværk på murværket. Værket er fra den tidligere bogbus, der i 2002 blev malet af den finsk-danske kunstner Seppo Mattinen. Bussen kørte indtil 2016 og blev skåret op, så dele af den kunne stå som et flot kunstværk og som udsmykning i Kvong.

Otto Frello gavlmaleri

Otto Frello Plads 2-4, 6800 Varde

I Varde på Otto Frello Plads finder du de store og farverige gavlmalerier, der afbilder nogle af kunstneren Otto Frellos skitser. Otto Frello er født i Skyhede ved Outrup, og inden sin død i 2015 blev han udnævnt til æresborger i Varde Kommune den 2. juni 2014, som kun den anden i historien. Gavlmalerierne tager dig ind i Frellos fantasifulde univers, og hvis du ikke kan få nok af Otto Frellos kunst, kan du lægge vejen forbi Museum Frello, der ligger tæt på.

DSCF5062
OTTO FRELLO GAVLMALERI