DET GODE LIV I VARDE

Varde

Varde har godt 14.000 indbyggere og byder derfor på en stor buket af muligheder for tilflyttere. Der er god mulighed for at finde job i selve Varde eller med en rimelig kørselsafstand til for eksempel Esbjerg, Ringkøbing-Skjern eller Kolding.

Afstande til andre byer

Esbjerg

23 min

Grindsted

34 min

Vejen

36 min

Vejle

63 min

Herning

1 time

Skjern

38 min

Billund lufthavn

50 min

Vesterhavet

30 min

Varde

Varde

Boliger i Varde

I Varde bor der mange forskellige mennesker, og det afspejles i udbuddet af boliger. Her finder du både det gode førstegangskøb til den nye lille familie, huset med mange kvadratmeter til den sammenbragte familie eller liebhaveri til den kræsne køber. Der er også mange forskellige lejeboliger, alt efter hvad man har behov for.

Ønsker I at bygge, er der flere områder i Varde, hvor der skyder nye huse op hele tiden, og hvor der fortsat kan findes en ledig grund.

 

1600px_COLOURBOX11992009
477133

I Varde keder man sig ikke

I din fritid kan du udfolde dig sportsligt, musikalsk eller kreativt i en af byens mange foreninger eller andre tilbud, og er du vild med naturen, er der åen og Nationalpark Vadehavet i og omkring byen.

2818807

En by for folk i alle aldre

I løbet af året kan du nyde et væld af arrangementer og aktiviteter som Open Air, Sommerspil, middelalderfestival, Varde Å-dag, open by night og meget mere.

216111_beer_icon

Det vilde liv i Varde

Varde opstod i 1100-tallet og opnåede status som købstad i århundrederne efter. Det livlige handelsliv betød også mange værtshuse, og der er derfor også skrevet mange viser om "Vardes vilde liv".

Fritid og foreninger i Varde

I Varde bugner det med fritidstilbud, og den vestjyske foreningsånd lever i bedste velgående. Om du vil gå i løbeklub, cykle mountainbike, gå til svømning eller vandaerobic, dyrke kampsport, fodbold, håndbold, skydning eller noget helt tredje, så er der en god sandsynlighed for, at du kan det i Varde.

Der er også Musik- og Billedskole samt teaterforening, hvor dine børn kan gå til teater, og Varde Å byder på et paradis for tilhængere af kajak, kano, roning, SUP og lystfiskeri. Se mange flere foreninger i foreningsoversigten.

VardeBy08
7501713_buildings_city_urban_office_companies_icon

Jobmuligheder

Varde har et stærkt erhvervs- og handelsliv med butikker til hvert et behov, mange små iværksættere samt større industrielle arbejdspladser. Esbjergs mange arbejdspladser ligger i køreafstand fra Varde.

2102700_apartment_building_city_old town_town_icon

Den gamle købstad med alt til din hverdag

Vardes historie strækker sig langt tilbage i middelalderen, og i byens centrum mærker du historiens vingesus. Her slynger brostensbelagte gader sig, og de gamle smukt renoverede huse lyser op med bonderoser langs murene.

4482675

En god by at være barn i

Varde er en by med mange tilbud til børnene. Der er mange legepladser, julemandsvækning, arrangementer på torvet med livemusik, cykelbane, skaterbowle og meget mere.

NinaKasper03
VardeBy09
1600px_COLOURBOX11995539

Skole og børnepasning i Varde

I Varde er der to folkeskoler samt en specialskole. Alle tre skoler ligger i lækre, nybyggede lokaler. Der er også pasningsgaranti i Varde Kommune, og i Varde by finder du et væld af dagplejere, vuggestuer og børnehaver.

Børnehaver og vuggestuer:

Skoler og ungdomsuddannelser:

2849824_store_shopping_market_buy_shop_icon

Butikker og erhverv

Varde har med sin størrelse et flot udbud af indkøbsmuligheder. Hverdagens fornødenheder kan du handle i de store varehuse Kvickly og Føtex eller slå vejen forbi Coop 365 discount, Løvbjerg, Netto, Rema 1000 eller Lidl.

online-shop

Specialbutikker, mad og drikke

Der er specialbutikker med slagtervarer, bagerbrød, vin- og delikatesser samt meget mere. Du finder også flere store genbrugsbutikker og cafeer, barer og restauranter i byen.

4135929

Shopping og Varde gågader

Har du lyst til en shoppetur, er Vardes idylliske gågader med fristende butikker, caféer og restauranter. Gågaderne mødes på Torvet, hvor vardenserne flokkes til en øl, når solen skinner.

Vidste du, at ...

  • Postnummeret i Varde er 6800
  • Der er ca. 14000 indbyggere i Varde by
  • Varde har både svømmehal, biograf, cykelbane, padelbaner, idrætshaller og meget mere
  • Varde er kendt for at være Nissernes by og en stor kunstby
  • Der er 2 mikrobryggerier i Varde
VardeBy02

Vil du høre mere om Varde?

Vil du gerne vide mere, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af vores byrepræsentanter:

  • Kasper Rahbech - tlf. 93 90 68 70 - kasper@rahbech.dk
  • Michael Nygaard - tlf. 42 55 22 23 - mi.nygaard@gmail.com
  • Flemming Bynge - tlf. 61 62 72 20 - f.bynge@gmail.com

I Varde er der to folkeskoler samt en specialskole. Alle tre skoler ligger i lækre nybyggede lokaler. Der er også pasningsgaranti i Varde Kommune, og i Varde by finder du et væld af dagplejere, vuggestuer og børnehaver, så du vil ikke have langt fra din bopæl.

Se en oversigt over børnepasning i Varde