Klassiske sportsgrene

Klassiske sportsgrene for store og små i Varde Kommune

På tværs af byer og lokalsamfund finder du et rigt foreningsliv med alverdens muligheder for store og små. Du kan gå til alt fra gymnastik til fodbold til spejder. I denne artikel kan du finde inspiration til et udvalg af de mere klassiske fritidsinteresser.

ølgod

Velkommen til gymnastikkens højborg

Du kan ikke sig gymnastik uden at sige Vestjylland, og du kan ikke sige Vestjylland uden at sige gymnastik. Hvert år flokkes unge som gamle til kommunens haller og fritidscentre for at se de lokale gymnastikopvisninger.

Uanset om du er til springgymnastik, rytmegymnastik eller motionsgymnastik, er der en gymnastikforening for dig i Varde Kommune. Der er forældre-barn-gymnastik for de mindste, børne- og ungdomshold for de lidt større, hold for voksne og seniorhold for de ældste.

Du finder gymnastikforeninger i 26 byer i Varde Kommune, så der er rig mulighed for at finde et hold der passer til dig, dit barn eller din familie.

Prøv gymnastikkens Formel 1

Er du mere til at slå en flikflak eller en salto med skrue? Så er den særlige gren indenfor springgymnastik, Powertumbling, måske noget for dig.

Bliv klogere på Power Tumbling her 

gymnastik

Fodbold til alle aldre og niveauer

Uanset hvor du flytter hen i Varde Kommune, kan du være sikker på, at der er en fodboldklub i byen eller nabobyen. Her er fodboldhold for alle niveauer og aldre. Lige fra miniputhold og Old Boys til kvinde- og herrefodbold på eliteniveau.

Selvom Varde ikke har et Superligahold, kan vi sagtens måle os med dem. Tilbage i 2010 leverede Varde IF en vaskeægte sensation, da de til stor overraskelse vandt 4-2 over Brøndby IF i Pokalturneringen. Behøver vi sige, at jublen ingen ende ville tage?

Og så leverer vi faktisk overordentligt mange spillere til landet bedste række. Næsbjerg har nemlig gennem tiden leveret flere talenter til Superligaen end gennemsnittet. Den historie kan du læse mere om på Næsbjergs byfortællingsside her

fodobl

Udfordr vennerne i padel, tennis eller badminton

Badminton og tennis er to velkendte og populære sportsgrene inden for ketchersporten. I løbet af de seneste år har en ny spiller dog meldt sig på banen. Padel har taget Danmark med storm, og padelbanerne skyder op overalt. I Varde Kommune finder du både indendørs- og udendørs padelbaner i flere byer og lokalsamfund.

Vil du gerne gå til badminton, tennis eller padel tilbyder langt de fleste lokale idrætsforeninger minimum en af de tre sportsgrene.

Lena og Carsten 02 (002)

Mærk fællesskabet til spejder

Som spejder møder du andre børn, unge, voksne og familier til leg, fællesskaber og sjove aktiviteter i naturen. Du kan lære at bygge en hule, lave mad over bål, komme på lejrtur eller få seje mærker til din spejderuniform.

I Varde Kommune finder du følgende spejderforeninger:

  • FDF
  • KFUM
  • DDS

Foreninger er fordelt bredt geografisk, så uanset om du bor i byen eller på landet er der ikke langt til den nærmeste spejderforening.

spejder

Spræl som en fisk i vandet til svømning

Lær at svømme, forfin din crawl eller forbedr din hundesvømning. Uanset hvilke niveau du er på, er der et hold for dig i en af de fem svømmehaller vi har rundt i kommunen. Her finder du alt fra babysvømning og børnehold til konkurrencehold og hold for personer med vandskræk.

Er du vild med at svømme, men ikke på hold?

Så kan dig og din familie altid selv tage ud at svømme og lege i en af svømmehallerne:

  • Helle Hallen ved Årre
  • Ølgod Hallen i Ølgod
  • Form & Fritid i Nørre Nebel
  • Sportspark Blaavandshuk i Oksbøl
  • Sportium i Varde

I svømmehallerne finder du både kolde og lidt varmere bassinerne, så de små også kan være med.

Nogle steder er der mulighed for morgen- og aftensvømning uden forstyrrelser, og i de fleste weekender er der fundet sjove legeredskaber frem til børnene.

Svømme

Fandt du ikke din fritidsinteresse?

Bare rolig, vi har helt sikkert noget for dig. Dyk ned i vores mange tilbud for store og små.

Find en lidt anderledes fritidsaktivitet

Gå på opdagelse i foreningsportalen