Vi har alle muligheder for at have det godt her i Nørre Nebel

- I må aldrig sælge huset! Det siger vores børn og børnebørn, for de elsker at komme hjem til Nørre Nebel og besøge os, fortæller Karen Frederiksen med et smil.

Karen og Svend (1)

Hun har sammen med gemalen Svend opfostret deres tre drenge i Nørre Nebel, som nu er voksne og bor i henholdsvis Esbjerg, Brædstrup og København.

- Vi har ni børnebørn, så der går jo meget god tid med dem. Og vi hjælper fast med at passe, forklarer Karen, der gennem hele 52 år var ansat på byens apotek.

Det to seniorer finder dog også tid til så meget andet. Svend på 79 år arbejder stadig som håndværkerpedel i byens fritidscenter.

- Jeg var slet ikke klar til at holde op med at arbejde, da jeg stoppede med mit arbejde i forsikringsbranchen. Så begyndte jeg på fritidscenteret, og det er et dejligt sted at arbejde. Der sker altid noget nyt. Vi har for eksempel lige fået nyt fitnesscenter, lokaler til E-sport, squashbaner og en padeltennisbane, fortæller Svend.

Det grå guld har travlt

Karen og Svend er nået en alder, hvor mange drosler ned. Men ægteparret har altid noget at se til i Nørre Nebel, og sådan kan de bedst lide det!

Karen og Svend02

Varmtvandsbassin og wellness

Svend går til morgensvømning, og han fortæller, at byens wellnesscenter er populært:

- Vi har et varmtvandsbassin, som er god til træning, og et wellnesscenter, som er til både krop og sjæl! De kommer langvejs fra til saunagus, og vi hører tit fra sommerhusgæsterne, at de er benovede over det sammenhold, der er her i byen, siger Svend.

Altid aktiv!

Ægteparret har gennem hele livet været meget aktive i foreningslivet, både som udøvende og frivillige.

- Det var jo sådan, vi mødtes. Svend var lige kommet tilbage til Nørre Nebel efter sin soldatertid og en tur på idrætshøjskole i Sønderborg, hvor jeg også har været som ung. Svend blev straks formand for gymnastikforeningen, hvor jeg var sekretær, husker Karen.

- Og så er jeg ikke sluppet af med hende siden, griner Svend!

De to aktive mennesker er fortsat flittige brugere af byens og områdets tilbud.

- Jeg går til gymnastik, og så har vi spillet meget badminton og gået til folkedans. Nå ja, jeg har også gået til håndbold! Nu spiller vi tennis og cykler på vores elcykler. Så kan vi komme længere omkring, og der er masser af cykelstier at vælge mellem, beretter Karen.

Karen og Svend 03