Ung familie med fuld fart på fritidslivet

SusanneAllan03 (1)

Susanne Harder Lorenzen læste til beklædningshåndværker i Herning og boede i Ribe, da hun blev kærester med Allan, som havde hus i Agerbæk. Under uddannelsen var det noget nemmere for Susanne at være de fleste af ugens dage i Agerbæk, og da den periode var slut, kunne de ikke undvære hinanden.

- Jeg flyttede rigtigt ind, og så tog vi den der fra. Vi vidste på det tidspunkt ikke, om vi ville bo permanent i Agerbæk. Vi blev dog så glade for at bo her, at vi stadig bor i huset, fortæller Susanne, der i dag er afdelingsleder hos Viking i Esbjerg.

SusanneAllan04 (1)

To krudtugler

I januar 2014 kom tvillingerne Johan og Andrea til, og som nybagt børnefamilie følte de sig kun bedre tilpas i byen.

- Vi har alt det, vi har brug for. Der er dagpleje, børnehave og skole til 9. klasse, der er indkøb og mange foreninger, siger Susanne.

Familien er også flittige forbrugere af byens tilbud.

- Børnene har gået til gymnastik, siden de var helt små, og i dag dyrker de også svømning og fodbold. Vi bor lige ved stadion, så de kan bogstavelig talt bare smutte gennem hækken i baghaven, så er de på fodboldbanen, forklarer Susanne.

SusanneAllan06 (1)

FDF, fællesskab og friluftsliv

Der skal dog også være plads til brænderøg og knivbevis, for FDF har en stor plads i familiens hjerte.

- Man kan godt sige, at vores børn er tvungne FDF’ere, for jeg er leder i vores lokale gruppe, og Allan er også engageret, når der er brug for hjælp. Derfor går Johan og Andrea selvfølgelig også til spejder, men de er meget glade for det, fortæller hun med et smil.

Fællesskabet og friluftslivet har altid fyldt meget for Susanne.

- Jeg har mere eller mindre været FDF'er hele livet, og et års tid efter, at jeg var flyttet til Agerbæk i 2007, involverede jeg mig som leder. Jeg elsker arbejdet med børnene gennem spejderaktiviteterne, siger hun.
Deres lokale gruppe holder til i hytten Knudepunktet, som ligger lige i udkanten af byen og i kanten af skoven.

Frivillig brandmand

Udover børnenes sport og den fælles spejderinteresse finder familien også overskud til mere. Allan er nemlig frivillig brandmand i brandvæsnet i Agerbæk.

SusanneAllan02