Stærkt samarbejde har skabt et paradis for små og store

Da Leif Erichsens datter begyndte i miniklubben i forbindelse med hendes skolestart på Blåvandhuk Skole i Oksbøl, begyndte også et helt særligt frivilligt eventyr for Leif.

Leif Erischen Samuelsgårdens venner (1)
Miniklubben 07
Samuelsgården 02
Samuelsgården 01

- Jamen, så kom jeg med i det frivillige arbejde, og i dag har jeg jo været med i bestyrelsen for støtteforeningen en 15-17 år, må det være, fortæller Leif.

Han forklarer at støtteforeningen, Samuelsgårdens Venner, har til formål at arbejde for det fælles bedste for hele Samuelsgården, som rummer godt 550 børn og unge fordelt på Miniklubben (0. – 3. klasse), Fritidsklubben (4.-6. klasse) samt Ungdomsklubben (7. klasse til 18 år).

- Vi skaffer penge til projekter, som medarbejderne og alle vores børn og unge har ønsket sig. Det første projekt var for eksempel indløb af en bus, så børnene kunne komme på tur. Der er også købt dyr til dyregårdene, musikinstrumenter, legeredskaber, kanoer, telte til koloni og cross-maskiner og meget mere. Og så købte vi jo en lejrskole i Bækmarksbro, hvor vi holder Samlejren, fortæller Leif.

Samuelsgården 09

Sommerkoloni og skitur

Lejrskolen ved Bækmarksbro bruger Samuelsgården til sommerkoloni, hvor børn og pædagoger kommer afsted en uge i sommerferien og kan boltre sig i de skønne omgivelser. Der bliver også arrangeret koloni i Vejers for Miniklubben, dyrekoloni og motorkoloni for de børn som ikke tager til Bækmarksbro. For de store i ungdomsklubben er der et tilbud om skitur.

- Vi plejer at sige, at vi hjælper med det praktiske omkring projekter på Samuelsgården og i Miniklubben. Vi skriver fondsansøgninger og finder lokale sponsorer, som vi har haft mange af herude gennem tiden. Vi finder også frivillig arbejdskraft med videre. Det fungerer rigtigt godt, for så kan personalet fokusere på at tage sig af børnene, forklarer Leif.

”Vi har skaffet dyr til dyregårdene, musikinstrumenter, legeredskaber, kanoer, telte til koloni og cross-maskiner og meget mere til Samuelsgården. Og så købte vi jo en lejrskole i Bækmarksbro , hvor vi holder Samlejren.”

– Leif Erichsen

Samuelsgården 04

Fritid med værdi for store og små

Samuelsgården og Miniklubben ligger i forbindelse med skolen og lige i skovkanten, og det store frivillige forældreengagement hen over de tre årtier, der er gået, betyder, at faciliteterne er helt i top for både store og små. Og det kan mærkes.

- Jeg mener, at det er omkring 95 procent af skolebørnene, der benytter miniklubben, og cirka 90 procent for den ældre gruppe.

Det er altså et sted, der bliver brugt, og vi gør meget ud af, at børnene er med til at bestemme. Det er for eksempel pigerne selv, der har indrettet pigerummet, fortæller Leif, der gerne giver interesserede familier en rundvisning.

De tre klubber ligger samlet under skoleledelsen, og det giver nogle attraktive pædagogstillinger, hvor man kan være med i flere af klubberne.

Hvis du vil lære mere om Samlejren i Bækmarksbro, kan du klikke her.