Skole og togstation trak ung familie til Tistrup

Birgitte og Martin Bennetsen boede allerede i oplandsbyen Nordenskov i Varde Kommune, da deres første barn, Stella, kom til verden i 2014.

BirgitteMartin01 (1)
BirgitteMartin07 (1)
BirgitteMartin03
BirgitteMartin04 (1)

- Martin er opvokset der, og det er også en dejlig by, men vi overvejede nøje, hvad der betød noget for os, nu vi var blevet forældre. Hvordan skulle vores familieliv være på sigt, og hvor skulle vi slå os ned, fortæller Birgitte.

Et krav var selvfølgelig en rimelig afstand til Skjern, hvor Martin arbejder som smed hos Boumatic, og til Esbjerg, hvor Birgitte er på kontoret hos DGI.

- Noget af det allervigtigste for os var også, at det blev en by med en blivende skole og gode transportmuligheder til ungdomsuddannelser. Vi snakkede om Ølgod, men vi er begge fra de lidt mindre byer, og vi kan godt lide det fællesskab, der opstår, når alle kender alle, forklarer Birgitte.

Meget mere at bygge for i Tistrup

Logistikken i hverdagen var meget vigtigt, da Birgitte og Martin valgte at flytte til og bygge nyt hus i Tistrup.

Job i henholdsvis Esbjerg og Skjern krævede en central placering, og ellers vandt Tistrup på grund af den gode skole, togstation og indkøbsmulighed. Den lille familie er faldet godt til i Tistrup, hvor børnene render ind og ud ved hinanden på gaden.

BirgitteMartin02

Indkøb og foreningsliv

Da barn nummer to, Linea, kom til verden i 2016, faldt valget derfor på Tistrup, som parret ellers ikke havde det store kendskab til.

- Min mormor har boet her, så hende har jeg besøgt i byen, men vi satte os ind i, hvad Tistrup kunne byde på. Der er jo en velfungerende skole, en helt ny børnehave og togstation med god forbindelse både mod Esbjerg og mod Skjern, fortæller Birgitte.

Hun forklarer, at familien også har prioriteret Tistrup på grund af indkøbsmuligheder og det aktive foreningsliv, som de selv tager del i.

- Vores piger går til gymnastik, og vi har begge været hjælpetrænere på holdene. Stella og jeg går også til håndbold, siger Birgitte, der oplever, at der er et rigtigt godt sammenhold og samarbejde i byen.

”Da vi begyndte at bygge, var der kun ét andet hus på gaden. Nu er der ni nye huse og masser af familier med jævnaldrende børn. De løber rundt og leger med hinanden.”

– Birgitte Bennetsen

BirgitteMartin07 (1)

Nyt hus på børnevenlig vej

Det unge par valgte at købe en byggegrund, da de flyttede til Tistrup, så i dag bor de i et nyt og lækkert hus.

- Det er klart, at grundpriserne er en bonus ved at købe her i Tistrup, for så er der jo mere at bygge for, siger Birgitte.

Hun fortæller, at de ikke er de eneste unge, der har bygget nyt i kvarteret:

- Da vi begyndte at bygge, var der kun ét andet hus på gaden. Nu er der ni huse og masser af familier med jævnaldrende børn. De løber rundt og leger med hinanden, siger Birgitte, mens hendes egne piger rumsterer i baggrunden.