DET GODE LIV

Mød Nadia og Christine

Tilsammen udgør Nadia og Christine Varde Kommunes bosætningsteam. De står klar til at hjælpe til dig med alt fra bolig, job og skole, når du flytter til Varde Kommune.

_IMG0061

Få hjælp til at flytte mod vest

Er du lidt i tvivl om, hvor du skal bo, arbejde eller det praktiske i en flytning mod vest?

Så er hjælpen nær.

Vores to bosætningskonsulenter Nadia og Christine står klar til at hjælpe med:

Både Nadia og Christine har været så flinke at lave en lille introduktion af sig selv nedenfor, så du kan lære dem lidt bedre at kende her.

_IMG0034-resized
Nadia Steinicke

Nadia Steinicke, bosætningskonsulent i Varde Kommune

Hvem er jeg?

”Jeg er uddannet sociolog fra Lunds Universitet og har arbejdet som bosætningskonsulent i Varde Kommune, siden jeg blev færdiguddannet i 2021. I mit arbejde er jeg særligt optaget af, hvordan vi skaber rammerne for den gode hverdag for både nye og nuværende borgere i kommunen.

Det meste af mit liv har jeg engageret mig i foreningsarbejde. I forårsperioden er jeg at finde til diverse gymnastikopvisninger. Her er jeg både på gulvet som gymnast og på sidelinjen som instruktør. Når jeg ikke er i en gymnastikhal, findes jeg med en malerpensel i hånden i gang med at renovere mit barndomshjem sammen med min kæreste Martin.”

Mit yndlingssted i Varde Kommune

”Nysø fordi stedet er forbundet med gode familieminder. Omgivelserne er perfekte til både at blive kølet ned på en varm sommerdag og en lang gåtur om vinteren.”

Fun fact

”Jeg har boet og studeret i alle de skandinaviske lande. Så jeg ved, hvordan det er at skulle etablere sig et nyt sted.”

Derfor kan jeg godt lide at være bosætningskonsulent

”Det fedeste ved at arbejde med bosætning i Varde Kommune er, at det er alsidigt. Jeg får både lov til hjælpe familier med at realisere deres drømme til et liv midt i den vestjyske natur, men også bringe mine kompetencer i spil i forhold til at have øje for samfundstendenser.”

_IMG0022-resized
Christine Rasmussen

Christine Rasmussen, bosætningskonsulent i Varde Kommune

Hvem er jeg

”Jeg bor i den smukke gamle bymidte i Varde med min kæreste Charlie, der er officer på Varde Kaserne. Vi flyttede hertil fra København i februar 2023. Så jeg lever tilflytterlivet samtidig med, at jeg arbejder med det. Jeg kommer oprindeligt fra smukke Lejre på Midtsjælland, og jeg har læst statskundskab i København. Men jeg føler også en stor tilknytning til Varde, fordi jeg har holdt ferie i kommunen hele min barndom, da min familie havde sommerhus i Blåvand. Så jeg har en stærk forkærlighed for Vesterhavet, lyngen og klitterne. Jeg elsker at læse bøger (er blevet storforbruger af Varde Bibliotek), drikke en kold øl i solen og sejle i kajak (lige blevet medlem af Kajakklubben Sydvest).”

Mit yndlingssted

”Det er svært at vælge ét sted. Så her kommer to. Der er en bænk på Torvet i Varde, hvor jeg både kan kigge hen på den smukke blodbøg bag Frellomuseet og se op på den smukke gamle Sct. Jacobi Kirke. Det er et rigtig godt sted lige at tage en pause på en aftentur. Ellers er mit yndlingssted et hvilket som helst sted ved kysten, hvor jeg kan sidde i klitterne med fødderne i sandet, en kop medbragt kaffe eller en is i hånden og skue ud over Vesterhavet.”

Fun Fact

”Jeg er kæreste med en svensker og har lært at tale nogenlunde flydende svensk i det 1,5 års tid, vi har kendt hinanden. Så mon ikke også jeg hurtigt kan lære det tyske, som jeg får brug for at hjælpe tyskere bosættere godt på plads i Varde.”

Derfor kan jeg lide at være bosætningskonsulent

”Arbejdet som bosætningskonsulent handler i bund og grund om at hjælpe folk med at føle sig hjemme. Det, synes jeg simpelthen, er så fint, fordi det er helt grundlæggende for os mennesker, at der er et sted, hvor vi føler, at vi passer ind og har hjemme. Og så synes jeg, det er spændende på et samfundsmæssigt plan, fordi bosætning også handler om at udvikle vores lokalsamfund her i Varde Kommune.”

Kontakt Nadia og Christine

Hvis du har spørgsmål eller andet, så kan du altid kontakte Nadia og Christine på mail bolo@varde.dk.

Eller på telefon: