Lone og Niels dyrker det aktive liv i Ølgod

Den står på bold i fritiden hos Lone Mølhede Andersen og Niels Andersen i Ølgod, og det er både håndbold, fjerbold og tennisbold.

Lone Niels 01 (1)

Mathias fra 2017 har også allerede trådt sine første skridt på håndboldbanen til Trille Trolle håndbold for de mindste under seks år i Ølgod Hallerne.

- Vi har altid dyrket meget sport og brugt meget tid både som spillere og frivillige. Nu hvor Mathias er kommet til, er det fedt at opleve ham til Trille Trolle, som er håndboldleg for de mindste. Der er også mange muligheder for børnene i hallen med springgrav med videre. De får lov til at tonse og få en fornemmelse af spillet, fortæller Lone Mølhede Andersen, der selv er bidt af en gal håndbold.

Lone Niels 06 (1)

En tryg og rolig hverdag

Lone er født og opvokset i Ølgod, men hun var væk fra byen i ti år under sin uddannelse og de første arbejdsår. Niels er fra Kvong, som ligger godt 20 kilometer fra Ølgod.

- Det lå ikke i kortene, at vi lige ville vælge at bosætte os i Ølgod. Men min far blev syg, og så valgte jeg at komme hjem, forklarer Lone.

Efter en sviptur i lejlighed i Esbjerg, blev parret enige om at vælge Ølgod.

Jeg fik lokket Niels med på ideen. Ølgod har den perfekte størrelse, så her er roligt og trygt, men stadig har vi alle muligheder i hverdagen. Vi ville bo et sted, hvor børnene kan cykle selv, og hvor der var en god skole med overbygning, fortæller Lone.

Lone Niels 02 (1)

Nyt hus med udsigt

Til daglig er Lone fysioterapeut og arbejder i Tarm et lille kvarters kørsel fra byen. Familien bor i et helt nyt hus med udsigt over markerne.

- Niels er murer, så vi valgte at bygge selv. Vi byggede i hele 2016 og flyttede ind i januar 2017. To uger efter kom Mathias til verden, så det nåede vi lige, fortæller Lone med et smil.

Nem transport til større byer

Uddannelse på længere sigt er heller ikke noget problem med base i Ølgod. Lone forklarer, at hun selv har gået på gymnasiet i Varde.

- Når børnene bliver så store, at de skal på ungdomsuddannelse, så ligger Ølgod i et smørhul i forhold til transport. Der er tog til Varde, Esbjerg og Skjern, så man kan frit vælge, når forbindelserne er så gode, siger hun.

Parret er meget glade for beslutningen om at bosætte sig i Ølgod.

- Selvom Niels er tilflytter, så kender han snart flere end mig her i byen. Han arbejder for en lokal murer og er aktiv i foreningslivet, så han møder mange mennesker, fortæller Lone.

"Ølgod har den perfekte størrelse, så her er roligt og trygt, men stadig har vi alle muligheder i hverdagen. Vi ville bo et sted, hvor børnene kan cykle selv, og hvor der var en god skole med overbygning".

- Lone Mølhede Andersen