Landidyl lige uden for byen

Michael Brogaard Uglebjerg og Katja Hansen skal bare slå havedøren op for at stå midt i den skønneste natur. Parret har købt et nedlagt landbrug to kilometer udenfor Skovlund. Her har de cirka 24 hektar, hvoraf de ti hektar dyrkes. De nyder landlivet med egen skov, sø med hytte og eng ved åen, hvor der går køer om sommeren.

Katja og Michael 08
Katja og Michael 03
Katja og Michael 04
Katja og Michael 01

- Jeg kommer fra Varde, men kom hertil i 2013, da jeg flyttede sammen med Michael. Han havde købt og renoveret et hus inde i Skovlund. Det var et dejligt sted, men vi har altid vidst, at vi ikke skulle have børn i det hus, fortæller Katja.

I 2018 opstod muligheden for at få mere plads pludselig, da naboen til Michaels barndomshjem var klar til at sælge.

- Det var lige det, vi drømte om, så vi byttede hus med dem, fortæller Katja.

Med den rigtige bolig i hænderne var der nu rum til familieforøgelse. I 2019 kom sønnen Henning til, og sidst i 2021 kom parrets andet barn.

Katja og Michael 09 (1)

Oplevelser og fællesskab

Michael driver egen tømrervirksomhed fra hjemmet. Han har opkøbt flere huse i byen og renoveret dem til lejligheder, der er stor rift om. Katja blev uddannet socialrådgiver kort før sin barsel med Henning. Hun arbejder nu som dagplejer. Udover deres egen skønne plet på landet, bruger de Skovlund meget.

- Der er masser af gode legemuligheder. Vi bruger for eksempel byens fantastiske legepladser i parken og ved Børnehuset. Der er også to hoppepuder, en paddelbane, flere boldbaner og en stor kælkebakke, som byens børn flokkes på, når der er sne, fortæller Katja.

Hun sidder selv i byens festudvalg, og Michael sidder i borgerforeningen. Her er de begge med til at planlægge arrangementer i årets løb:

- i løbet af året afholdes der blandt andet fastelavn, sankthans, en stor byfest og juletræstænding, hvor julemanden kommer. Så der er mange hyggelige og sjove oplevelser for store og små gennem året, siger Katja.

Katja og Michael 06

Aktive små fødder

Hun har selv tidligere spillet fodbold, men en korsbåndsskade har sat en stopper for den aktive indsats på banen.

I dag sidder hun i fællesudvalget, som står for de praktiske ting bag fællesfodboldholdene i Skovlund og Ansager, for eksempel ungdomsholdene.

- I dag er jeg med på sidelinjen, og Henning glæder sig til, at han kan begynde til ”Leg og bold”. De bliver afhentet i børnehaven, og så kan vi bare hente bagefter. Det er altså smart, smiler Katja.

Når børnene når skolealderen, er placeringen to kilometer udenfor byskiltet ikke en udfordring, da friskolens bus kører forbi og henter. Fritiden behøver heller ikke blive kedelig.

- Jeg er generelt bare imponeret af Skovlunds mange foreningstilbud. Henning går til børnegymnastik, men der er så mange andre muligheder for at dyrke fritidsinteresser. Som for eksempel håndbold, fodbold, badminton, ridning, gymnastik, fodboldfitness, spejder og esport. Der er gode foreninger, og folk støtter op, slutter Katja.

Katja og Michael 02 (1)

”Vi afholder fastelavn, sankthans, byfest og juletræstænding, hvor julemanden kommer. Der er også fodboldskole om sommeren, så der er mange hyggelige og sjove oplevelser for store og små gennem året.”

Katja Hansen