Kulturen blomstrer i Danmarks mindste storby

Inga Andersen er pensionist, men hun savner på ingen måde noget at beskæftige sig med i Ølgod.

Byrep Inga

- Der er et rigt kulturliv her i byen centreret om Kulturhuset. Det er et vigtigt samlingssted, hvor vi mødes til foredrag, udstillinger og koncerter. Der er bibliotek, museum, lokalhistorisk arkiv, og så kan foreninger gratis booke mødelokale der, fortæller Inga.

Hun er gift med Kurt, og parret bor lige ned til søerne i Ølgod. Her har den aktive kvinde sammen med andre lagt mange frivillige timer i at forskønne området til glæde for alle i byen.

- Vi har fået lavet belysning, borde og bænke og aktiviteter til børnene. Det er et skønt grønt område, og så har vi jo skoven med markerede ruter lige i nærheden, fortæller hun.

”Der er et rigt kulturliv her i byen centreret om Kulturhuset. Det er et vigtigt samlingssted, hvor vi mødes til foredrag, udstillinger og koncerter”.

– Inga Andersen

Inga kurt 01 (1)

Sundhedshus og demenscenter

At hverdagen er nem, betyder meget for Inga og Kurt, og byens sundhedshus bidrager i høj grad til det.

- Der er fire læger, en fysioterapeut og andre forskellige behandlere i sundhedshuset. Der er også tandlægepraksis, så det kan vi også klare her i byen, siger Inga med et smil.

Hun glæder sig også over, at byen har et velfungerende ældrecenter og snart kan huse et nyt demenscenter.

- Det giver en tryghed at vide, at vi har det i byen, når man er i vores alder, forklarer Inga.

Inga Kurt 02 (1)

100 seniorer til idræt om dagen

Hverken Inga eller Kurt ligger på den lade side, når det kommer til motion. Vestjylland er højborg for gymnastikken, og det ser man på deltagerantallet, når over 100 seniorer hver uge mødes til idræt om dagen i Ølgod.

- Vi laver gymnastik sammen, får en kop kaffe og et rundstykke, synger lidt og fordeler os på aktiviteter som badminton, boldgymnastik, curling og bob. Det er et meget dejligt fællesskab, siger Inga og tilføjer, at man jo også har rig mulighed for både fitness, tennis og golf i Ølgod, hvis det er det, man har lyst til.

Verden ligger åben

Ægteparret har en søn, der bor med hustru og tre børn i Odense. Dem kan Inga ikke lokke hjem til Ølgod, da deres arbejde ligger på Fyn.

- Men så er det dejligt, at vi har så gode muligheder for transport med tog, bus og endda fly fra Billund. Man behøver ikke en bil for at bo i Ølgod, for vi kan jo handle alt til det daglige i byen, fortæller Inga og nævner et væld af dagligvare- og specialbutikker.

Inga Kurt 03

Inga har arbejdet på HTH gennem mere end fire årtier, og det har været et godt arbejdsliv. Kurt har været selvstændig malermester ved Flügger Farver i byen.

- I Ølgod har vi den største andel af private arbejdspladser i Varde Kommune, og flere af de største virksomheder i byen i dag er jo startet som små selvstændige. Så der er et stærkt erhvervsliv og mange arbejdspladser, slutter Inga Andersen.