NATUR OG KULTUR I BØRNEHØJDE

Kom tæt på natur og kultur gennem læringsuniverset UDFORSK

Her i Varde Kommune kommer børnene helt tæt på naturen og kulturen gennem vores eksterne læringsunivers UDFORSK.

20171011_102525 (002)

Hvert år udbyder UDFORSK et program med forskellige spændende læringsforløb gennem kommunens dagtilbud og skoler. Her kan børnene udforske natur, naturvidenskab, kulturhistorie og kunst fra de er helt små, til de forlader folkeskolen.

Læs mere om UDFORSK og de spændende forløb herunder.

 

Oplev og lær om naturen

Gennem forløbene får børnene en anden oplevelse i hverdagen og skoledagen, hvor de møder nye steder og bliver klogere på nye områder. Sammen med passionerede formidlere og lokale aktører går børnene på opdagelse i kommunens lokalområder, seværdigheder og natur, og besøger alt fra genbrugsstationer til lokale museer og naturområder som Nationalpark Vadehavet og Filsø.

Forløbene afspejler Varde Kommunes vision ”Vi i Naturen”, der indrammer fortællingen om det gode liv i naturskønne omgivelser. Børnene introduceres for kommunens naturområder og lærer om naturen og at passe på deres omgivelser ved blandt andet at blive klogere på affaldssortering, og hvordan affald kan være en ressource.

DSC00770 (002)

Fordybelse i kunst og kultur

Forløbene lærer også børnene om kunst og kultur, hvor de bliver introduceret til alt fra moderne dans og teater til ballet og klassisk musik. Nogle af forløbene foregår som workshops, hvor børnene selv får lov til at fordybe sig i kunsten, og andre forløb handler blot om at lære gennem forestillinger.

Oplevelser uden for skema

Der venter børnene mange spændende oplevelser, der adskiller sig fra deres normale hverdag. Elever fra 2. klasse kan for eksempel gå på opdagelse i Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvor de bliver klogere på det skjulte dyreliv i området.

Børnene fra 3. klasse har mulighed for at opleve en forestilling om moderne dans, der inspirerer andre til at danse, bevæge sig frit og udtrykke sig med kroppen.

Et sidste eksempel er, at elever fra 5. og 6. klasse har mulighed for at deltage i Naturfagsmaraton, der er et kreativt og innovativt forløb med spændende opgaver og konkurrencer. Forløbene udvikles og fornyes hvert år, og der vil også snart være forløb for børn i dagpleje, vuggestuer og de yngste børnehavebørn.

De lokale aktører bag programmet for UDFORSK er DIN Forsyning, Varde Bibliotek, NaturKulturVarde, Varde Kommune samt Musik & Billedskolen, men der vil også være flere gæsteaktører, der hvert år deltager i programmet.

IMG_8441 (002)