DET GODE LIV

Job førte Christian til Vestjylland

30-årige Christian Cramer Christiansen drømte efter sin uddannelse om at bo i København eller London, men Corona-epidemien ændrede kursen og ledte ham mod et job i Varde.

DSCF5729

Efter en vellykket jobsamtale pakkede Christian Cramer Christiansen lejligheden i Aarhus ned og flyttede til Varde. Et ryk flere i hans omgangskreds dengang satte spørgsmålstegn ved.

- Mange af mine venner spurgte, hvorfor jeg ikke bare pendlede fra Aarhus eller flyttede til Esbjerg, hvor der er flere unge. Men jeg ville prøve noget andet, så da jeg flyttede til Varde for to år siden, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Jeg havde ærlig talt ingen idé om, hvad Varde kunne, siger Christian.

Varde kunne heldigvis noget, og Christian må indrømme, at han er blevet glad for at være her.

- Jeg er blevet fanget af venligheden og engagementet, jeg bliver mødt af. Mine kolleger og andre omkring mig gjorde en stor indsats for at involvere mig, og jeg blev hurtigt inviteret med ind i vennekredse og venners vennekredse, siger han.

Ifølge Christian har vestjyderne en særlig evne.

- Man kan virkelig mærke, at folk vil hinanden. Her holder folk virkelig fast i hinanden og er meget engagerede i at etablere nye venskaber. Det er fedt.

VARDE 20221120_150906
VARDE DSCF5675
VARDE 20221120_151718

"Man kan virkelig mærke, at folk vil hinanden. Her holder folk virkelig fast i hinanden og er meget engagerede i at etablere nye venskaber. Det er fedt."

- Christian Cramer Christiansen

Når Christian har fri fra sit arbejde som udbudskonsulent i Varde Kommune, bruger han en del tid på gåture rundt i Varde med sin hund, Charlie.

Derudover styrketræner han, står på skateboard, laver en del mad og er sammen med sine venner.

- Jeg har tidligere gået til en del kampsport, men jeg har måtte sande, at de nicheprægede stilarter hører storbyerne til. Heldigvis er der mange muligheder inden for de mere kendte og brede former for kampsport. Selv fandt jeg en thaibokseklub med træningsmuligheder seks dage om ugen og et fedt sammenhold, siger han.

Selvom Varde er noget mindre end Aarhus, er Christian blevet overrasket over, hvor stor byen alligevel er, og hvor meget der er at give sig til.

- Nogle gange kan jeg godt savne storbyens muligheder, men manglen bliver mere end opvejet af de venskaber, jeg har fået her, slutter Christian af med et smil.