Der sker ikke noget på landet...

.. Den fordom vil Jeppe Uhre gerne flytte på. Derfor byder han i juni 2022 for anden gang ind til Skonager Festival lige udenfor Næsbjerg. Her bor han på en gård fra 1875 sammen med kæresten Nava og hendes søn, Hjalte fra 2009, og deres fælles børn Eske fra 2019 og Sonja fra 2022.

NavaogJeppe02
NavaogJeppe03
NavaogJeppe05
Festival03

- Jeg går meget op i musik og elsker at være på festival og gå til koncert. Jeg har i mange år tænkt på at holde en festival, men rammerne var lige vel små, hvor vi boede i Esbjerg, fortæller Jeppe.

Han og Nava havde en plan om at flytte på landet, inden Eske skulle i børnehave. Det skulle være i nærheden af Varde på grund af Hjaltes skole, så de kiggede efter hus i oplandet.

- Så kom gården her i Skonager i spil i 2020, og den ligger optimalt i forhold til Navas arbejde i Varde og mit i Ribe. Den var velholdt, så vi kunne stort set flytte lige ind, og der er masser af muligheder her, fortæller Jeppe.

Festival05

Vi laver da en festival

I foråret 2021 syntes Jeppe, at de trængte til noget liv og glade dage efter et år med corona.

- Jeg hørte en udsendelse om, at flere af de lokale forretninger led under manglen på festivaler, så jeg tænkte, at vi skulle lave en fest. Vi fik Tue West på, Tom Donovan, Ibens og så min kammerat Morten Maigaard med bandet De forliste sjæle, fortæller Jeppe.

Det hele gik pludselig stærkt, og festivalen udviklede sig med professionel scene, barvogn, festivaltoiletter med videre.

- Vi endte med at være 170 mennesker den 19. juni i haven til festival! Jeg havde ikke rigtigt lavet forsalg, for det gik sådan lidt mund til mund, men det er der mere styr på i år, griner Jeppe.

Skonager Festival skal nemlig være en tradition, og den 11. juni i år byder Jeppe og Nava igen ind til festival i deres have med navnene Johnny Deluxe, Tue West, Souvenirs og J. Tex & The Volunteers. Der er 500 billetter, og alle er velkommen.

- Det er en festival med en fed intim stemning. De forskellige bands sidder i vores stue og drikker øl, og du kan rende ind i Tue West i gårdspladsen. Det er da for fedt at bo i en landsby som Næsbjerg og så kunne høre originale kunstnere i sin baghave. Det er det her, vi kan give til området, forklarer Jeppe passioneret.

”Det er da for fedt at bo i en landsby som Næsbjerg og så kunne høre originale kunstnere i sin baghave. Det er det her, vi kan give til området.”

– Jeppe Uhre

NavaogJeppe04
Hverdag, fritid og flere planer

Når familien ikke lige planlægger festival, så står den på helt almindeligt hverdagsliv.  De er faldet godt til på landet, og Hjalte er endt med at flytte til Næsbjerg Skole, hvor han befinder sig godt.

- Det har været nemt at falde til for Hjalte, så det har været en god proces. Vi flyttede Eske fra en vuggestue i Esbjerg, som vi var meget glade for, til en lokal dagpleje, og det er heldigvis også bare gået godt, fortæller Jeppe.

De to store unger går til fodbold og gymnastik, og familien har også nydt godt af de sociale arrangementer i Næsbjerg.

- Vi har været til fastelavnsfest, halloweenløb og byfest, som bare har være hyggeligt. Man mærker, at det er en by med udvikling og en masse energi, siger Jeppe.

Mens han går og glæder sig til årets Skonager Festival, planlægger han også nye kulturelle indspark til området. Høloftet på gården skal være spillested, hvor der skal afholdes events.