I Skovlund er alt til et helt børneliv

Tobias Emborg Sadova har kammerater, der har spurgt: Hvorfor gider du bo i Skovlund? Her er han nemlig opvokset, og han har valgt at blive og etablere sin egen familie. På spørgsmålet svarer Tobias:

Louise og Tobias 02 (1)

- Jeg har gode kammerater her, jeg kan dyrke sport, og jeg har råd til hus og to biler. Vi kører jo bare, hvis vi skal noget i en anden by, fortæller Tobias med et smil.

Han bor sammen med Louise Søndergård Knudsen og deres søn Ole fra 2020 og deres datter fra 2022 i et parcelhuskvarter i Skovlund.
Huset er fra 1955, som de har renoveret selv, for Tobias er selvstændig tømrer med værksted hjemme. Med to matrikler er der en stor grund, hvor firmaet også kan have til huse.

Louise og Tobias 04

Populært børnehus og friskole

Louise er flyttet til byen, men hun er faldet godt til.

- Der var mange unge, da jeg kom hertil, og de fleste har i dag også fået børn. Jeg er blevet taget rigtigt godt i mod, og efter vi har fået Ole, så har jeg lært endnu flere folk at kende gennem mødregruppe og vuggestuen, fortæller hun.

Louise synes, at Skovlund har det hele til børnefamilien – gode stisystemer, foreninger og institutioner:

- Nu har vi jo kun Ole i vuggestuen, men han skal videre i børnehaven, og derefter har vi en fantastisk friskole op til 9. klasse. Der er en del familier fra oplandet, der vælger at have deres barn i Børnehuset, fordi de ønsker en plads på friskolen, forklarer Louise.

Louise og Tobias 05

”Vi har en fantastisk friskole op til 9. klasse. Der er en del familier fra oplandet, der vælger at have deres barn i Børnehuset, fordi de ønsker en plads på friskolen.”

- Louise Søndergård Knudsen

Til kamp med mor og far

Den lille nye familie bruger gerne friskolens og børnehusets legepladser i weekenden, når den ikke står på fodboldkamp. Tobias spiller fodbold, og Louise tager gerne med og hepper med Ole på armen.

- Der er mange muligheder for at dyrke sport i Skovlund, og der er et super sammenhold på tværs af alder, forklarer Louise, der studerer til sygeplejerske og arbejder på Nordenskov Plejehjem.

Hverdagen kører med Ole i vuggestue og fleksible arbejdstider for mor og far. De daglige indkøb gør de i byens købmand, og skal der mere til, kører de gerne til Grindsted.

Den lille familie fremhæver også Kvie Sø samt en lokal plantage som udflugtsmål i fritiden.

Louise og Tobias 03