Fra penthouse i Esbjerg til idyl på landet

Simone Kloster Jensen og Rasmus Ulsø Andreasen flyttede på landet lige udenfor Nordenskov i marts 2020. Det unge par kom fra en penthouselejlighed ved Torvet i Esbjerg, så større omvæltning kunne det næsten ikke være.

Simone og Rasmus 03
Simone og Rasmus 05
Simone og Rasmus 06
Simone og Rasmus 04

- Det er nok allermest Rasmus’ drøm at komme på landet, men min drøm er at have dyr, så det passer godt nok sammen. Og så trak stilheden og roen også, fortæller Simone med et smil.

Hun nød ellers bylivet i Esbjerg og var i tiden op til flytningen lidt bekymret for, om der mon var et fællesskab at finde i så lille en by som Nordenskov.

- Nu var det jo super uheldigt, at vi flyttede ind lige inden corona ramte. Det betød på den ene side, at der gik tid, før vi mødte naboerne, men på den anden side havde vi masser af tid til at renovere i, fortæller Simone.

Landsted med hele molevitten

Det unge par har knoklet på renoveringen sammen, og Simone er heldigvis selv ret effektiv med et værktøj i hånden, Rasmus er nemlig maskinmester og arbejder på Nordsøen. Han er hjemme tre uger og på søen to uger, hvor Simone så har arbejdet videre selv på deres nye landsted. Når hun altså har haft fri fra jobbet som pædagog på en specialskole i Esbjerg.

- Vi er nærmest startet forfra i forhold til stuehuset, men vi har fået meget for pengene! Vi har 3,4 hektar med en lille skov og en gammel landhave med drivhus, frugttræer, blomster og en pavillon ude i en lille sø. Det har været svært ikke at bruge al tiden i haven, mens vi har renoveret, griner Simone.

Og hun har skyndt sig at skaffe lidt dyr:

- En hund, tre katte og to kaniner, men der kan sagtens komme flere til!

vD0d7aGJ

Et sted at blive gamle

Men hvorfor blev det ved Nordenskov, Simone og Rasmus købte hus?

- Vi havde jo den her drøm om landet, og jeg havde hørt godt om byen fra veninder, der har boet her som børn. Og så er vi venner med ejeren af den lokale grill, så vi havde en god fornemmelse af byen. Og så er det vigtigt for os, at der er en skole og en brugs, forklarer Simone.

Parret har ikke børn endnu, men de er en del af fremtidsplanerne. Derfor er det også vigtigt, at der kun er en tur på 800 meter grusvej, så er man nærmest i Nordenskov.

- Vi vil etablere os her og blive gamle her. Så vi glæder os til at lære flere at kende, nu hvor corona er ved at være ovre. Vi skal med til Owen Luft og til at deltage i noget mere. Men vi har i hvert fald lært alle de lokale håndværkere at kende. Det er jo en god start, griner Simone.

”Vi har fået meget for pengene! Vi har 3,4 hektar med en lille skov og en gammel landhave med drivhus, frugttræer, blomster og en pavillon ude i en lille sø.

– Simone Kloster Jensen

Simone og Rasmus 05