Fra Aarhus til Varde

Mere hus for pengene trak Kasper og Ninna vest på

Kasper og Ninna voksede op 100 meter fra hinanden i Ølgod, men på grund af de seks års aldersforskel kendte de ikke hinanden.

NinaCasper05

Det var først, da de begge som studerende boede i Aarhus, at de fandt sammen som kærester.

- Vi fik Svend, vores første søn, i 2017 da vi boede i lejlighed på Trøjborg. Så flyttede vi til Egå i rækkehus for at få lidt mere luft og plads. Vi kiggede efter hus i omegnen og kom efterhånden længere og længere uden for Aarhus, fortæller Kasper Rahbech, der er distriktschef ved G4S.

Huspriserne er høje i Østjylland, og de kunne ikke få meget hus for pengene. Derfor kiggede de en dag på hinanden:

- Vi indså, at hvis vi skulle have drømmehuset, ville vi alligevel skulle flytte langt væk fra Aarhus. Så hvorfor flyttede vi ikke ”hjem”? Vi var begge enige om, at vi ikke ville bo i Ølgod. Men vi begyndte at kigge på huse i Varde og fik set på omkring 15, før vi fandt det rigtige, siger Kasper.

NinaKasper02

Stort hus med udsigt over åen

Huset ligger på en stor grund med udsigt over Varde Å og nationalparken med alle Vardes bekvemmeligheder indenfor gåafstand.

- Vi flyttede ind i juli 2019 og har gået og sat det i stand. Vi har nu boet i Varde i halvandet år og er helt vilde med det. Vi har ikke set os tilbage en eneste gang. Vi frygtede nok begge et stort savn til vennerne i Aarhus, men rigtigt mange er faktisk også selv flyttet eller er på vej væk. Når vi ses, er det på en anden måde end før og ofte med overnatning, så der har ikke været det savn, fortæller Kasper.

"Alt er inden for gå- eller cykelafstand. Jeg kan cykle hjemmefra og et kvarter senere stå omklædt i svømmehallen til en morgentur.
Hverdagen fungerer bare"

- Kasper Rahbech

NinaKasper03 (1)

Hverdagen fungerer bare

Ninna, der arbejder som sygeplejerske på onkologisk afdeling i Esbjerg, er på barsel med søn nummer to, Alfred.

- Der er jo pasningsgaranti og et stort udbud af daginstitutioner i Varde, og det har fungeret fantastisk. Vi har benyttet os af dagplejemor, og Svends børnehave ligger bogstavelig talt lige rundt om hjørnet. Generelt er vi bare blevet taget rigtigt godt i mod – både af kommunen men også af folk her i byen. Alle er meget imødekommende og hjælpsomme, fortæller Kasper.

Parret oplever, at nærheden i det daglige gør livet lettere.

- Alt er inden for gå- eller cykelafstand. Jeg kan cykle hjemmefra og et kvarter senere stå omklædt i svømmehallen til en morgentur. Hverdagen fungerer bare, og så er det jo kun en bonus, at bedsteforældrene også er tæt på, siger Kasper.

NinaKasper04 (1)

Friluftsliv ved åen

Kasper er selv friluftsmenneske med stort F, og han har fået en lille båd, der ligger i baghaven. Han er også kommet med i bestyrelsen for den lokale sejlklub og er begyndt at fiske.

- Laksefiskeriet i Varde Å er jo fantastisk. Det er helt unikt her i Varde, at vi har åen og nationalparken helt ind i byen, siger Kasper Rahbech.

Han fortæller, at sejlklubben samarbejder med byens kajakklub, SUP-klubben, roklubben og fiskeklubben om at skabe endnu flere gode oplevelser i og langs med åen.