Familien Frederiksen nyder skov og strand

Oksbøl blev et aktivt tilvalg for Lena og Carsten Frederiksen, da de i 2010 kom hjem efter fire år i Mellemøsten.

Lena og Carsten 01
Lena og Carsten 03
Lena og Carsten 04 (1)
Lena og Carsten 02 (1)

Før udlandseventyret boede de i Hjerting, men parret ønskede sig et mindre og mere nært miljø til familiens næste kapitel. På det tidspunkt var børnene Magnus fire år samt tvillingerne Emma og Thilde 2,5 år.

- Vi kendte lidt til området i forvejen og havde et indtryk af, at det var et trygt og hyggeligt sted. Vi kiggede nærmere på det, og her var alt, hvad vi kunne tænke os. Nærhed til strand og skov, et godt foreningsliv, og så havde vi hørt godt om Miniklubben og Samuelsgården. Vi kunne mærke, at her i byen kunne børnene få en god og tryg opvækst, forklarer Lena, som selv arbejder i Miniklubben i dag.

Carsten er selvstændig konsulent indenfor energibranchen, så hans arbejdsdag veksler mellem hjemmekontor og projekter i Danmark og udlandet.

Tæt på nogle af vestkystens mest attraktive feriebyer

Oksbøl og Vrøgum ligger inden for kort afstand af nogle af vestkystens mest populære feriebyer. Ud over byernes i forvejen gode tilbud af faciliteter, betyder det, at der også er adgang til alle de oplevelser, der er knyttet til Blåvand og Vejers.

Lena og Carsten 05 (1)

Naturbørnehave og ture ud i det blå

Nu hvor børnene er blevet større, ser familien tilbage på et dejligt børneliv i Oksbøl.

- De har gået i dagpleje og naturbørnehaven Skovmusen. Det har været ideelt for vores familie, men er man mere til vuggestue og en traditionel børnehave, har vi jo også det her i byen. Det er dejligt, man har muligheden for at vælge, fortæller Lena.

Efterfølgende er Magnus, Emma og Thilde fortsat på Blåvandshuk Skole i byen og har nydt godt af både Miniklubben og Samuelsgården med de mange spændende fritids- og klubtilbud.

Naturen omkring Oksbøl benytter familien flittigt.
- Vi er meget privilegerede her i byen. Vi har kort til stranden, så ofte kører vi et smut derud bare for at spise aftensmad på stranden. Byen ligger i kanten af skoven, hvor vi ofte cykler og går ture. Det er skønt, at vi også har den mulighed lige ved fordøren, forklarer Lena.

Lena og Carsten 06

Et stærkt lokalt fællesskab

Familien boede i første omgang til leje i byen, mens de byggede deres hus.

- Vi brugte tiden på at lære byen at kende og få et netværk, og det gik stærkt. Vi kender jo langt fra alle i dag, men man hilser på de fleste, og det er dejligt. Når jeg ser tilbage, så er vi for længst blevet overbevist om, at Oksbøl er det helt rigtige sted for os.

Hun fortæller, at de har benyttet det rige foreningsliv, og at der flittigt er blevet dyrket svømning, gymnastik, badminton, fitness og fodbold. Hverdagens praktiske gøremål klares også i byen med flere handlemuligheder, læge, tandlæge og stor sportspark med blandet andet svømmehal og udendørs padeltennis.

Det stærke foreningsliv kommer dog ikke af sig selv, forklarer Lena. At bo i en mindre by forpligter også. Man må bidrage til at give en hånd med, både hvad angår stort og småt.

"Nærhed til strand og skov, et godt foreningsliv, og så havde vi hørt godt om Miniklubben og Samuelsgården. Vi kunne mærke, at her i byen kunne børnene få en god og tryg opvækst".

- Lena Frederiksen