Fællesskabet får bolden til at flyve højt

Seks-otte gange om ugen trækker 23-årige Jonas Foldager i træningstøjet og løber på volleybanen sammen med holdkammeraterne i Nordenskov UIF Volley.

Byrep. Jonas

Han er født og opvokset i Nordenskov, hvor han stadig bor. Jonas har valgt at blive i Nordenskov af flere grunde.

- Jeg har været så heldig, at min familie altid har gået meget op i sport. Jeg gik både til fodbold, gymnastik og volley som lille, og jeg har altid været med til at hjælpe til. Volley har så efterhånden taget over, forklarer Jonas.

Han har både været træner og spiller, og hans far hjalp klubben med at starte et ligahold i volley.

- Det er da en af grundene til, at jeg stadig bor her! Men det er også fordi, at der er et fantastisk fællesskab her i byen. Vi er den klub i Danmark, der har flest tilskuere til vores kampe. Der er simpelt hen en kæmpe opbakning, og det betyder helt vildt meget, fortæller den dygtige volleyspiller.

Jonas04 (1)

Alle bakker op

Jonas passer ved siden af sin krævende sport et arbejde i tøjbutik, og de vekslende butiksarbejdstider gør, at han kan passe sine kampe for klubben.

Selvom det for nu især er volley, der holder Jonas i sin fødeby, så kan han sagtens se sig selv i byen på lang sigt – hvis en fremtidig kæreste er med på den!

- Det er en tryg by at vokse op i, hvor alle kender alle, og så bliver jeg nødt til at nævne fællesskabet igen. Om det er volley eller Owen Luft eller noget helt andet, så bakker folk op. Vi løfter i flok – og vi løfter over potentialet, griner Jonas med tanke på Nordenskovs størrelse.

”Der er et fantastisk fællesskab her i byen. Vi er den klub i Danmark, der har flest tilskuere til vores kampe. Der er simpelt hen en kæmpe opbakning, og det betyder helt vildt meget”.

– Jonas Foldager

Jonas 03 (1)
Kæmpe musikfest i lille by

Byens folkefest, festivalen Owen Luft, trækker hvert år 5.500 gæster til Nordenskov, som byder på en dag med store musiknavne, sjov og fællesskab.

Den store begivenhed kræver naturligvis mange frivillige, og Jonas støtter som mange andre i byen op:

- Jeg hjælper både op til festivalen og efter. Men på dagen får jeg lov at holde fri og feste med mine kammerater, siger Jonas, som nyder sit ungdomsliv i fødebyen.

- Jeg har det, jeg skal bruge her til hverdag, og så er jeg meget sammen med mine holdkammerater. Man kan jo ikke rigtigt gå i byen i Nordenskov, men så tager vi til Varde ellers Esbjerg, slutter Jonas.