NATUR TIL DIN HVERDAG

Få et adrenalinkick på mountainbikeruterne

Hvis du ikke kan få nok af fart og udfordrende ruter, så tag mountainbiken med ud til en af Varde Kommunes naturskønne mountainbikeruter.

Nysø-16

Her i området finder du flere mountainbikeruter. Du finder både ruter på forskellige længder, højder og sværhedsgrader, så der er noget både for nybegynderen og den mere erfarne mountainbikerytter.

Læs mere om de forskellige mountainbikeruter herunder.

 

Blåbjerg Klitplantage

Blåbjergvej 100, 6830 Nr. Nebel

I Blåbjerg Klitplantage finder du nogle af de bedste mountainbikeruter i Danmark. Her ligger en konkurrencerute, der i 2010 blev brugt ved DM i MTB. Derudover er Blåbjerg Plantage også en del af Naturstyrelsens De 10 Spir, der indikerer, at området har rigtig gode mountainbikemuligheder.

Alt efter hvor øvet du er, kan du vælge mellem tre ruter. Den grønne rute er den lette rute på 4,3 kilometer og cirka 100 højdemeter. Hvis du er mere til en lang rute, kan du tage den hvide rute på 13 kilometer og 190 højdemeter. Er du en erfaren rytter, kan du udfordre dig selv ved at tage den svære sorte rute på 7,4 kilometer og 145 højdemeter.

Bordrup Klitplantage

Blåvandvej ved Tyskervej 700 meter syd for vejen til Vejers, 6857 Blåvand

Bordrup Klitplantage byder på ruter med forskellige længder og sværhedsgrader. Du kan vælge mellem to ruter, hvor den ene er afmærket med blå og den anden rød.

Grusgraven - Søndre Plantage

Roustvej 4, 6800 Varde

I Søndre Plantage er en stor del af plantagen gammel grusgrav, og du kan derfor tage en tur ud på varierende og udfordrende ruter. Den grønne rute er et lettere spor på 2,4 kilometer og 16 højdemeter. Den blå rute er en rute på 4,1 kilometer og 40 højdemeter, og kan køres af de fleste. Hvis du har styr på teknikken, kan du prøve kræfter med den sværere røde rute på 6,5 kilometer og 52 højdemeter.

juni 2018-38
SØNDRE PLANTAGE

Militærskoven - Sønder Heden Plantage

Søndermarksvej 20, 6800 Varde

Tæt på Militærskoven i Varde Syd finder du Sønder Heden Plantage, hvor du kan køre en mountainbikerute på 7,1 kilometer og 30 højdemeter. Ruten er en blå rute med røde sløjfer, og du kan følge de sorte afmærkninger rundt i plantagen.

Ølgod Byskov

Skolegade 22, 6870 Ølgod

Ølgod Byskov byder på en hvid rute, hvor du kan tage en kort version af ruten på tre kilometer og 22 højdemeter. Hvis du vil ud på en længere tur, kan du udforske ruten på fem kilometer og 39 højdemeter, der både byder på skarpe sving og "Johnnys fald", hvor du følger sporet, der snor sig ned af en bakke.

Ansager Plantage

Grødevej 2, 6823 Ansager

I Ansager Plantage kan du vælge mellem to mountainbikeruter. De to spor følger hinanden på en del af strækningen, men den ene er mere velegnet for nybegyndere og den anden for øvede. Blå rute er det lette spor på 3,4 kilometer og 17 højdemeter. Den kræver færre tekniske færdigheder, og er derfor god til dig, der er nybegynder. Den røde rute er primært for erfarne ryttere, der vil udfordre sig selv med stejle op- og nedstigninger. Ruten er fire kilometer og 40 højdemeter.

_IMG3602
ØLGOD BYSKOV