DEN GODE HVERDAG

Dyk ned i lokalsamfundene med byfortællingerne

DorteStefan01 – Agerbæk

11 byer i Varde Kommune har deres egen byfortællingsside. På byfortællingssiderne kan du møde familier fra byerne, der fortæller om deres hverdag, og hvorfor de netop har bosat sig i området.

Du finder også information om fritidsinteresser, pasningstilbud og skoler, boliger, indkøbsmuligheder, naturområder, fun facts om byerne og meget mere.

Agerbæk

Agerbæk er en større landsby med 1.300 indbyggere i den sydøstlige del af Varde Kommune. Byen ligger tæt på Esbjergmotorvejen, hvilket åbner op for mange muligheder, når det kommer til valg af arbejdsplads.

Vidste du, at Agerbæk er kendt som Vestjyllands Hellerup? Hvorfor, kan du finde ud af på Agerbæks byfortællingsside.

Ansager

I et smørhul mellem flere større og mindre byer finder du Ansager. Derfor finder du også et stort udbud af arbejdspladser inden for en rimelig afstand. Byen ligger i den østlige del af Varde Kommune, har 1.300 indbyggere og byder blandt andet på juniorklub, et blomstrende musik- og foreningsliv samt flere spisesteder.

Vidste du, at whiskeykendere kommer langvejs fra for at besøge den lokale whiskey- og rombar?

Nordenskov

Tæt på sø og skov ligger Nordenskov, hvor der bor godt 700 indbyggere. Selvom byen er lille, er der et stærkt fællesskab og rigtigt fritidsliv, hvor alle kan være med uanset alder og niveau. Et af de store sportsmæssige trækplastre er herrenes elitehold i volleyball.

Vidste du, at byen hvert år afholder endagsfestivalen Owen Luft Kånsert, der tiltrækker store musiknavne og godt 5.000 gæster?

Næsbjerg

Omgivet af bølgende marker og med kort afstand til skov, Varde Å, Nysø og Karlsgårde Sø finder du Næsbjerg. Byen er kendt for sit foreningsliv og fællesskab med fodboldskole, musikfestival og gymnastikopvisninger.

Vidste du, at Næsbjerg har leveret overordentligt mange spillere til superligaen. Hele otte er det blevet til, hvilket er ret mange, når byens størrelse tages i betragtning.

Nørre Nebel

I Nørre Nebel, eller Newl som byen også kaldes, får du flere skønne naturperler i baghaven: Vesterhavet, Filsø og Blåbjerg Plantage. Derudover finder du et godt handelsliv, et nybygget Kulturhus, et stærkt idrætsliv og en af kommunens fem svømmehaller.

Vidste du, at du kan køre på skinnecykler fra Nr. Nebel til Nymindegab? Og at byens bager har skabt en mindre genistreg ved at skabe en hindbærsnittetærte – ja, du læste rigtigt. En kæmpestor hindbærsnitte.

Oksbøl og Vrøgum

Oksbøl og Vrøgum ligger tæt på skov, hedeområder, Vesterhavet og Filsø. De 3.000 indbyggere byerne har til sammen mangler derfor ikke muligheder for at komme ud i naturen. Mulighederne er også mange, når det kommer til fritid, sport og dagligdagen. Med indkøbsmuligheder, skole, svømmehal og et væld af foreninger har du rig mulighed for at blive godt integreret i lokalområdet.

Oksbøl har tidligere været Danmarks femte største by, da byen i årene efter anden verdenskrig husede 36.000 flygtninge. Deres historie bliver fortalt på byens imponerende museum, FLUGT.

Listen fortsætter under billederne...

Outrup

Outrup ligger i hjertet af den vestjyske natur tæt på Vesterhavet. Byens godt 1.000 indbyggere nyder godt af lokalsamfundets mange sports- og fritidstilbud samt og de naturskønne omgivelser der indbyder til bevægelse til fods eller på cykel.

Vidste du, at Outrup er hjemby for kunstneren Otto Frello samt kommunens elitehold i speedway og power tumbling?

Skovlund

Skovlund er byen, hvor du kan cykle til alt fra arbejde og indkøbsmuligheder til dagtilbud og friskolen. Byen har et stærkt sammenhold, og arrangerer blandt andet fastelavn, sankthans, byfest og juletræstænding.

Vidste du, at der i Skovlund er mange forskellige jobmuligheder til trods for byens størrelse? Det fortæller Emilie mere om i hendes historie på byfortællingssiden.

Tistrup

Tistrup har med sine godt 1.400 indbyggere en størrelse, hvor der er masser af muligheder, men hvor alle stadig kender hinanden. Det gør, at der er stor opbakning til det lokale foreningsliv. Derudover er gode arbejdsmuligheder lokalt, kort til de lidt større byer i Sydvestjylland og gode transportmuligheder med en togstation.

Vidste du, at filmklubben i Tistrup afholder Danmarks største børne- og ungdomsfilmfestival?

Varde

Med 14.000 indbyggere er Varde kommunens største by. Her finder du gode jobmuligheder, mange forskellige boligformer, et rigt forenings- og kulturliv samt et hyggeligt byliv. Rundt om i byen finder du grønne oaser som Arnbjergparken og det gamle sommerland, og du skal ikke langt uden for bygrænsen før du står i skoven.

Vidste du, at der i 2025 åbner et nyt teater- og musikhus i Varde?

Ølgod

Med godt 4.000 indbyggere, mange arbejdspladser og et rigt kulturliv betegner Ølgod sig selv som Danmarks mindste storby. Her er det også muligt at have et aktivt fritidsliv i byens svømmehal, sportshaller eller i en af byens mange foreninger.

Vidste du, at Ølgod er lidt af en kulturhovedstad? Med kunstfestivaller og skulpturudstillinger tiltrækker byen både nationale og internationale kunstnere og gæster.