Mette og Niels valgte Outrup til seniorlivet
40 år i både udland og København blev det til for Mette Lauridsen, der er barnefødt i Outrup. Da børnene var fløjet fra reden, og sommerhuset ved Henne Strand ofte trak i hende og gemalen Niels, vendte de blikket vestpå.
- Vi kiggede efter hus i Outrup, og da det rette var der, købte vi det. Vi var dog ikke klar til at flytte endnu, så vi lejede det ud i fem år. Da Niels blev pensioneret som geolog fra Københavns Universitet, flyttede vi herover, siger Mette.
Huset havde lige den rette størrelse og var i et plan. Parret renoverede det fuldstændigt, så det blev, som de ville have det.
- Vi bor på en lille stikvej med gode naboer, unge som ældre. Der er et fint sammenhold, hvor vi hjælper hinanden, forklarer Mette, som er tidligere fysioterapeut.
”Vi bor på en lille stikvej med gode naboer, unge som ældre. Der er et fint sammenhold, hvor vi hjælper hinanden.”
– Mette Lauridsen
Havelivet fylder meget
De er begge havemennesker, og tiden går godt med egen parcelhushave, som de nyder at finde særlige planter til. Det er dog ikke nok, så de passer også køkkenhave på 500 kvadratmeter på Mettes søsters ejendom og har et helt særligt projekt, der vokser lige så stille udenfor byen.
- Det er et stykke af min søsters jord, som var fyldt med krat. Vi begyndte med at fælde og brænde af, og nu overtager vi løbende rododendron fra kirkegården, som vi planter. Der er også utroligt mange påskeliljer i jorden, så det er også smukt om foråret, fortæller Mette.
Den lille have på vejen mod Henne har passende fået tilnavnet Mettes Have, og forbipasserende nyder godt af blomsterhavet i forsommeren.
Mette og Niels kører også meget gerne rundt til åbne haver i området.
- Der er så mange fantastiske lokale haver herovre. Vi er virkelig blevet positivt overrasket over den mangfoldighed, der er, siger Mette.
Lokalt kød fra engen
De to seniorer er naturligvis også medlem af ”Koklapperlauget”, som har otte styks kødkvæg, af racen Belted Galloway, gående på engområdet ved Outrup.
- Hvert år får vi en portion af kødet. Det bliver slagtet i Tistrup, så det er helt lokalt kød, fortæller Mette.
Parrets i alt fire voksne børn bor i henholdsvis København og Viborg, så der er lidt vej at køre.
- Men børnebørnene har jo godt at besøge os her på landet, og det er også nemt for os at køre over til dem på besøg, siger Mette.