Hjertestier

Følg hjertet på din gåtur i naturen

1600px_COLOURBOX56917977

I Varde Kommune finder du mange dejlige vandreruter for enhver smag. Hjerteforeningen står bag seks af ruterne, de såkaldte hjertestier. Her skal du blot følge hjertet rundt i den smukke natur.

Herunder finder du en liste over hjertestierne i Varde Kommune.

God fornøjelse.

Nørre Nebel Skov, Nørre Nebel

Den syv kilometer lange rute gennem skoven foregår i kuperet terræn. Undervejs kommer du forbi en put-and-take sø, en bålplads og en legeplads. Du finder også et toilet og bænke undervej, så det er en gåtur for hele familien.

Hjertestien er egnet til gang, løb og cykling, men er ikke handicapvenlig.

Ruten starter og slutter ved Klintingvej syd for Nørre Nebel, hvor du også finder foldere over ruten.

Søndre Plantage, Varde

Den fire kilometer lange tur starter og slutter ved spejderhytten på Skadehøjvej 2A i Varde. Ved spejderhytten har du mulighed for at parkere og her finder du også bålplads, shelter, legeplads og bænke, hvor du kan nyde din madpakke.

Ruten går gennem delvist kuperet terræn i skoven ved Søndre Plantage, og kan bruges til både gang og løb, men er ikke handicapvenlig.

Vær opmærksom på, at ruten flere steder krydses af områdets mountainbikeruter.

1600px_COLOURBOX60578876
Søndre Plantage, Varde

Outrup Anlæg, Outrup

I Outrup finder du en cirka tre kilometer lang hjertesti, der starter og slutter ved Outrup Anlæg. Her får du mulighed for at tage en rask gåtur i området omkring Outrup ved at følge pilene rundt.

Ruten er ikke handicapvenlig.

Kvie Sø, Ansager

Tag familien med på en hyggelig gåtur rundt om Kvie Sø, der ligger godt to kilometer nord for Ansager. Hjertestien om Kvie Sø er 2,5 kilometer lang, og du har undervejs mulighed for at dreje fra og tilføje en ekstra kilometer.

Ruten rundt om søen er handicapvenlig og let at færdes på med både kørestol og barnevogne.

I området omkring rutens start og slut ved Pandekagehuset finder du toilet, legeplads og et strandområde.

Der er to parkeringspladser ved søen, som du finder på Kvie Søvej 4 i Ansager.

Kviesø

Ølgod Byskov, Ølgod

Hjertestien i Ølgod Byskov består af to ruter på henholdsvis fem og ti kilometer. Ruterne følges ad de første fire kilometer, hvorefter den korte rute drejer mod øst, og den lange rute drejer mod vest. Ruterne mødes igen 500 meter før slut.

Du starter ud i bakket terræn i de gamle sandflugtsklitter, og kommer undervejs forbi gravhøje fra bronzealderen, hede, søer og gennem digterparken Hansinelund, hvor du kan se mindesten fra kendte danske forfattere. På din vej gennem byskoven kommer du også forbi borde og bænke, hvor du kan nyde din medbragte madpakke eller kaffe.

Begge stier er velegnede til gang, løb og cykling, men er ikke handicapvenlige.

Ruterne starter og slutter ved Skolegade i Ølgod.

Karlsgårde Sø, Sig

Den seks kilometer lange hjertesti om Karlsgårde Sø, går gennem skov, kuperet terræn og over søen. Du kan med fordel tage madpakken med, for der er rig mulighed for at nyde den i de fantastiske omgivelser. Undervejs kommer du nemlig forbi toilet, bålplads, legeplads, bænke og shelters.

Ruten er egnet til gang, løb, cykling, barnevogne og gangbesværede.

Start og slut samt parkering finder du enten ved Karlsgårde Vandkraftværk eller Tambours have i Sig.

1600px_COLOURBOX54700117